úterý 31. července 2007

Rasismus naruby...

Tak se v neděli ráno vzbudím, a zaslechnu v rádiu, že se na Kladně zřítila hala na lidi, kteří ji zřejmě rozebírali... Hned jsem si myslel že šlo o rómy (já vyrůstal v době kdy to ještě byli staří dobří cikáni...). Zpravodajství v ČT trvalo skoro 6 hodin než poprvé uvedlo, že šlo o naše rómské spoluobčany. Proč, to se bojí říct pravdu? Ale víte co je nejhorší, že onen spoluobčan, který při NELEGÁLNÍ činnosti přišel o ruku, nohu bůh ví co, bude teď do konce života pobírat invalidní důchod, na který já ze své mzdy přispívám. Nevím jak vy, ale klidně bych zavedl zákon, že pokud se člověk stane invalidním v rámci páchání trestné činnosti, nemá nárok na výplatu sociálních dávek. Myslím, že by to lecos vyřešilo.

2 komentáře:

husajn řekl(a)...

Tak v tomhle s tebou naprosto souhlasim! Moc dobře to znám. I když jsem student a většinu daní z brigád mi tenhle sociální stát ještě vrací, tak už teď se do práce netěším právě kvůli takovýmhle šmejdům. Vidim to dnes a denně, kdy u nás v Romcikánech, jak přezdíváme našemu městečku, si cikáni (ano, jsou to cikáni a ne romové) vozí svoje líný prdele v nových autech, který si koupí za peníze na debilní děti , kterých si dokáží nadělat dost. A když přijdou přídavky na děti, tak je zase co házet do bedny. A když dojdou, tak si udělají dalšího haranta, aby jich bylo víc. Bože, těšim se na dobu, kdy tohle rozdávání našich peněz línýmu póvlu skončí! Doufám, že se toho dožiju. Teď jistě vypadam , jako rasista. Možná trochu jsem, ale ne proto, že jedni jsou černí a druhý bílí, ale protože ty lidi, o kterých tu teď mluvim jsou převážně cikánské národnosti. Samozřejmně se najdou i cikáni schopní a pracivití, ale těch je bohužel v mém okolí tak pramálo, že vítězí takzvané házení do jednoho pytle. Ale pokud takovéhle věci dělá i bílej, tak k němu cítim stejný pocity, jako k našim , v dnešní době tak váženým, róóómským spoluobčanům !!! A jsem zase nasranej !

Olivka řekl(a)...

Z denního hlášení Městské policie Kladno
Srpen 2007

15.08.2007 Nezastaví je ani smrt. Přes nedávné neštěstí ve zřícené hale v areálu Koněv musíme konstatovat, že jsme nezaznamenali ani minimální změnu v návštěvnosti sběračů kovu v areálu bývalých hutí. Každý den strážníci vyjíždějí několikrát na oznámení do těchto míst a nadále při kontrolách pokutují a vyhánějí denně sběračů, kteří se nadále pohybují v místech ohrožující jejich život. Několik desítek osob od mladistvých až po zralý věk hlídky městské policie z místa vykázaly. Devatenáct osob přistižených při přestupku proti majetku bylo pokutováno a celkem od 29.07.2007 do 15,08.2007 bylo v bývalé Poldi huti vybráno 12 900,- Kč na pokutách. Jedna osoba byla s podezřením na trestný čin předána PČR.