středa 23. ledna 2008

http://www.novinky.cz/clanek/131474-policie-je-na-stope-cloveku-ktery-postval-psa-na-opilou-kocku.html

Půjčte mi láhev, lať, provaz, a budou se kočkám vyhýbat na metry daleko.
Takovejhle povl, škoda slov...

***

Policie už tuší, kdo stojí za brutálním utýráním kočky, které se objevilo na jednom z českých internetových serverů. Záběry začátkem tohoto týdne šokovaly českou veřejnost. Horká policejní stopa míří do okresu Frýdek-Místek, kde by se měl jeden z pachatelů hrůzného činu zdržovat.
23. 1. 2008 15:52 - FRÝDEK-MÍSTEK
"Mohu potvrdit, že jsme dostali podnět na prověření konkrétní osoby. To je ale vše, co vám mohu říci,“ řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec s tím, že zmíněný mladík zatím nebyl vyslechnutý.
Podle titulků šokujícího videa, na které upozornily Novinky, se událost odehrála vloni 23. června. Záznam začíná záběry na dvojici mladíků, kteří drží kočku pod krkem a z lahve jí do tlamy lijí alkohol. Potom ji pustí na zem a pustí na ni bojového psa.
Na videu je vidět skupinu mladíků a dívek, kteří sledují, jak pes trhá tělo kočky. Utrpení zvířete skončí poté, co mu jeden z mladíků šlápne na hlavu a ještě jednou na bezvládnou kočku pustí psa.
Kamera zachycuje nejmenší detaily jak umírajícího zvířete, tak i obličeje některých účastníků zvrhlého večírku. Je tedy velmi pravděpodobné, že podnět na policii přišel od někoho, kdo video viděl a některého z účastníků poznal.

Žádné komentáře: